Bromma Idrottsförening
Det ska vara roligt med friidrott!

Fyra medaljer och fina prestationer på USM & JSM
2019-08-15 15:00

I år skickade vi en rekordstor trupp till Ungdoms-SM i Trollhättan 9-11 augusti. Det outtalade målet var en medalj och 6 stycken topp-6 placeringar. Det målet infriades med råge. Redan på fredagen tog vi vår första medalj då Malte Fuchs Edberg slog sitt gamla stavhoppsrekord med nästan 30 centimeter (4,18 meter = nytt klubbrekord) och tog en fin silvermedalj. Strax bakom på en stark 4:e plats kom nästa Brommahoppare, Felix Nyberg med ett hopp på 4,13 också det personligt rekord med flera decimeter!

Nästa medalj ramlar in på lördagsförmiddagen då det är final i P15:s långa häck (300m). Efter ett starkt lopp kniper David Steinberg en bronsmedalj med tiden 41,14 (personligt rekord). Men Brommaungdomarna var inte klara där. Efter en otroligt spännande höjdhoppsfinal i P16 där flera hoppare slogs om de olika medaljerna lyckades Malte återigen knipa en medalj. Denna gång ett brons med höjden1,89 bara 2 centimeter från klubbrekordet.

Mellan de olika medaljerna radades det upp fina resultat. Semifinal i både 100 meter och 200 meter för Petter Lundberg, två 7:e-platser på 100 meter och 200 meter för Lisen Rignell, personligt rekord för Simon Wernersson på 1500 meter, 8:e plats för Vera Lindblad på 300 meter och 11:e plats för Edvin Livak i höjd.

Sista dagen bjöd tyvärr på blåst och regn men också på ytterligare på en medalj. Lisen Rignell slog till i finalen på 300 meter häck och knep en bronsmedalj i de ytterst svåra förhållandena med kraftig medvind på bortre långsidan och en ettrig motvind på upploppet.

Söndagen bjöd också på bra underhållning i kast då Ludde Wallén klev in i tävlingen och tävlade i både kula och spjut i P15. En finfin 10:e plats i kula blev bästa resultat.

Under helgen gick också Junior-SM i Göteborg. Bromma hade bara en deltagare i form av Cecilia Nybleus. Under tuffa förhållanden fixade Cissi SM-poäng till klubben genom en stark 6:e plats på 300 meter häck.

Allt om Brommaspelen!2023-09-04 18:53
Strålande soligt KM!2023-05-22 12:12
Tävlingdags utomhus x3!2023-04-17 17:30
God Jul & Gott Nytt År!2022-12-22 11:55
Tack ICA Maxi Bromma!2022-10-18 04:21
Allt inför Brommaspelen2022-08-30 11:48
Stockholmskampen 8 juni2022-06-07 06:30
Tidsprogram för Ute-KM2022-05-12 14:45