Det ska vara roligt med friidrott!

Helgens SM-tävlingar ✌️
2021-08-25 16:45
Helgen bjöd på två guld, ett silver, två brons, fyra fjärdeplatser, två sjätteplatser + ett stort antal pers och säsongbästa!

I helgen var det den fjärde helgen i rad med SM-tävlingar. En summering om samtliga framgångar i SM kommer inom kort.

Fredagen den 19:e augusti åkte nio förhoppningsfulla tävlande till Linköping. Petter Lundberg, 03 inledde Brommas helg med ett säsongbästa i 100m försöken, vilket dock inte räckte till final. Nästa tävlande var Filip Olsson, 06 i 80 mh.  I finalen sprang han in på 10,85 vilket räckte till ett brons. Det var även ett nytt pers och klubbrekord med 33 hundradelar.  Samtidigt som Filip sprang tävlade Felix Nyberg och Malte Much Edberg i stav. Felix, som skadade händerna veckan innan, lyckades trots sina skadade händer, hoppa in på en 4:e plats. I tresteget slog Kim Wingren till med ett fantastiskt hopp på 12.46 och ökade sitt pers med 59 cm, vilkert räckte till en fjärde plats. Enzo Öhman, 06 slog ett nytt pers på 800 m, men hamnade precis utanför final.  Första dagen avslutades med en omöjlig prestation av Lisen Rignell, 03. Först sprang hon försök 400 m och tog sig till final och omedelbart därefter längskvalet där hon relativt enkelt tog hoppade sig till final. En kombination som borde vara omöjlig, men det brydde sig Lisen inte om.

Lördagen inleddes med Axel Hagerud, 02, på 1500 m. Loppet blev ett taktiklopp, vilket passade Axel utmärkt och han lyckades slut komma in på en sjätte plats. Lisen hoppade 5.55 i längd vilket räckte till en sjätte plats. På 400 m sprang hon ett utmärkt lopp, men missade bronset med någon hundradel efter ett rafflande upplopp.  Kim persade återigen ocvh hoppade 174 i höjd.  I längdkvalet tog sig Filip och Agnes Lind, 06, sig vidare till final. Axel avslutade med ett utmärkt lopp på 800 m på 1:59,  men med det tidigare 1500 loppet i benen, hamnade han precis utanför finalen.

Även lördagskvällen blev minnesvärd. Servicen på resturangen var inte direkt lika snabb som Brommas sprinters.  Det tog nästan 1.5 timme innan alla hade fått mat. Dessutom kom kyparen ut upprepade gånger och tittade argt på Kim och föreföll hålla honom ansvarig för att servitören tidigare gett fel mat till Magnus Rignell.

Söndagen var den dagen då Bromma hade sina bästa chanser.  Malte inledde morgonen med 110 mh där han enkelt tog sig till final. Filip och Agnes tog sig vidare till semifinal. Även Kim sprang bra och persade i motvinden, men det räckte inte semifinal.  Agnes hoopade stav och slog ett nytt pers.

Kort därefter sprang Malte ett utmärkt lopp på 110 mh och ordnade helgens andra medalj med sin tredjeplats.  Det var också tid för Filip att springa final på 80 m. På pappret skulle det bli en mycket jämn final. Det blev också mycket jämnt. När de kommit i mål visste ingen vem som vunnit.  Runt Filip samplades många som alla tittade på sina telefoner för att försöka utröna vem som vann. Efter några minuters nervös väntan kom resultatet: 9.02 i -2.0 vind. Nytt distriktsrekord och det näst snabbaste 80 m loppet som finns i statistiken - trots en motvind på 2 m/s.

Någon timme efter det loppet var det tid för final i längd för P15. Det blev en final med enormt långa hopp. Filip hoppade nytt regionrekord med 6.95m vilket var det längsta hoppet i godkänd vind, men det räckte dessvärre bara till ett silver denna gång.

Men medaljerna var inte slut för det. Malte hade aldrig tidigare sprungit 400 m H, men ställde upp denna gång.  Det blev ett rafflande lopp där Malte hade en övertygande ledning på upploppet. Han slog dock i sista häcken och tappade fart. Han lyckades dock kämpa sig vidare och kämpa sig till en fantastisk första plats.

Så, när helgen summerades kunde vi konstatera två guld, ett silver, två brons, fyra fjärdeplatser och två sjätteplatser. Utöver det ett stort antal pers och säsongbästa. Coacherna Tor Pöllänen, Joakim Halfwordsen, Magnus Rignell och Fredrik Olsson var mycket nöjda.

Allt om Brommaspelen!2023-09-04 18:53
Strålande soligt KM!2023-05-22 12:12
Tävlingdags utomhus x3!2023-04-17 17:30
God Jul & Gott Nytt År!2022-12-22 11:55
Tack ICA Maxi Bromma!2022-10-18 04:21
Allt inför Brommaspelen2022-08-30 11:48
Stockholmskampen 8 juni2022-06-07 06:30
Tidsprogram för Ute-KM2022-05-12 14:45