Bromma IF söker huvudtränare till våra juniorer - Tryck här för mer info!
Bromma Idrottsförening
Det ska vara roligt med friidrott!

12 medaljer varav fem guld, sex klubbrekord, ett tävlingsrekord och en massa pers
2020-08-12 08:00

Det tar allt längre tid att sammanfatta Brommas framgångar, för varje gång brommaatleterna drar på sig spikskorna… blir det nya rekord!

I helgen avgjordes SAYO i Sollentuna. Redan på fredagen inleddes tävlingarna och det första klubbrekordet slogs. Felix Nyberg hoppade 4,10 i stav och slog därmed sitt eget klubbrekord i P17.  Ludvig Wallen, P16 visade att Bromma numera också kan placera sig i kastgrenarna när han stötte utmärkta 12,39 vilket placerade hon om som 9:a på årsbästalistan. Filip Ekström, P15 ordnade ett silver när han kastade 40,68 i spjut.

Lördagen började med fler framgångar. Redan i första grenen 80 m, lyckades Filip Olsson och August Calles ta silver och bronsplatserna i P15. Filips tid, 9,59, var även nytt klubbrekord i P14. Även Babu Badjie, Filip Ekström och Victor Johnson slog PB i samma lopp.

Kort därefter visade Lisen Rignell, F17, att även Brommas tjejer kan springa snabbt. I ett jämnt lopp knep hon guldet på 100 m.

Samtidigt som Lisen tog sitt guld, hoppades det längd för P15. Vann gjorde August Calles på 6,25 och förbättrade därmed även sitt eget klubbrekord. Tvåa blev Filip Ekström på 615. Filip Olsson, som hade lite skadekänning, var kort bakom på 6,12, vilket räckte till att slå det 28 år gamla tävlingsrekordet för P14.

På eftermiddagen gjorde Nils Gähler, P16 ett utmärkt lopp på 1500 m när han sprang in på 4,40,17 - en tid som skulle placerat honom på 16 på årsbästalistan – om han inte redan befunnit sig på 13:e plats. Ludvig Wallén, P16 visade att han kan kasta långt med ett släggkast på 39,42, vilket placerade honom på 9:e plats på årsbästalistan.

Även söndagen bjöd på nya framgångar. David Steinberg (P16) sprang hem ett silver i P17 110 mH. Lisen Rignell sprang återigen snabbt, denna gång på 200 m. Hon vann på tiden 26,21 i kraftig motvind. Filip Ekström tog ytterligare en medalj och ett nytt klubbrekord när han fick ett brons i slägga för sitt kast på 35,46.

Sista grenen var 800 m. I F17 var det ett jämnt lopp men till sist kunde Louise Eliasson, F16, springa hem ett guld och nytt personbästa på 2:17,59. Hon slog därmed Brommas äldsta (idag noterade) klubbrekord från 1978.  Det kan vara värt att notera att tvåan i loppet några dagar tidigare slutade på tredjeplats i lag-SM för seniorer.

Även Petter Lundberg, Ophelia Viirman och Lisa Appelquist tävlade och gjorde utmärkta resultat.

Det tävlades, togs hem medaljer och slogs personliga rekord även på Surbullespelen i Norrköping under den gångna helgen. Louise Eliasson F16 tog guld på 300mh: 46s (stort pers) och Mellanie Neudinger Nellmer F15 tog bronsmedalj och persade på 80m: 10.59 (!)

Ytterligare ett klubbrekord trillade in för tre veckor sedan. Under Julichansen 4 i Eskilstuna då August Calles P15 sprang 80 m på 9,63.

Stort grattis till alla strålande prestationer! Samtliga resultat finns att ta del av här: