Bromma IF söker huvudtränare till våra juniorer - Tryck här för mer info!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bromma Idrottsförening
Det ska vara roligt med friidrott!

Kul att du eller ditt barn valt eller funderar på att bli medlem i Bromma IF!

Här har du lite generell info som kan vara bra att tänka på inför den första träningen

  • Vi tränar i (nästan) alla väder, så det är kläder efter väder som gäller. Ofta är barn för tunt klädda när de kommer till träningen, man behöver ha med sig varma överdragskläder. Friidrottsträning kan man ibland bli riktigt svettig av, då får man ta av sig, men vid andra tillfällen (t.ex. höjdhopp) står man stilla större delen av tiden och kan bli rejält kall.
  • Bra skor är viktigt, och här är det välbyggda joggingskor som gäller. När/om man börjar tävla regelbundet kan det vara dags att investera i ett par spikskor. Bästa priserna hittar ni på Decathlon, vi har även 20% rabatt på kläder och skor hos Runners Store.
  • En vattenflaska är inte fel att ha med sig. Alla nya medlemmar får en av oss.
  • Alla får också en Bromma IF T-shirt. Till försäljning (beställning) finns vid några tillfällen per år även träningsställ och tävlingskläder.
  • Träna aldrig hungrig! Se till att du/ditt barn fått ett rejält mellanmål innan träningen, utan det blir träningen en pina. Efter träningen är det också bra att snabbt få i sig några kolhydrater, t.ex. en banan.
  • Är du/ditt barn sjukt och har feber ska man absolut inte träna. Små skador kommer alltid att dyka upp, men det är sällan de hindrar träning. Har man ont i ett knä, så låter man bli de övningar där det gör ont och får istället göra något annat.

Bromma IF:s filosofi kring träning handlar om att man i unga år ska hålla på med många sporter, spela gärna fotboll, träna gymnastik och rid parallellt med friidrotten. Vi kommer aldrig att kräva av barnen/ungdomarna att de bara ska satsa på friidrott, det väljer de själva.

Högt upp i tonåren har vi i samma träningsgrupper ungdomar som håller på med flera sporter tillsammans med dem som tränar friidrott sex gånger i veckan och åker på varenda tävling. Vi har heller ingen utsållning av de största talangerna - alla tränar tillsammans. Men för dem som vill kommer vi successivt att öka antalet möjliga träningstillfällen per vecka och ge dem den coachning som behövs för att nå Sverigeeliten.

Det som finansierar vår verksamhet är utöver medlemsavgifter till stor del inkomster från våra evenemang, som t.ex. Tolvanloppet och Bauhausgalan. För att de ska fungera kräver vi av aktiva eller föräldrar att ni en gång per år ställer upp som funktionär på något av dem. 

 
Friidrottsskolan 2024
TOLVANLOPPET 25 maj 2024
STOCKHOLMSKAMPEN 5 MAJ 2024
KM UTOMHUS 19 MAJ 2024
FLER TÄVLINGAR
Bli funktionär!
STATISTIK & RESULTAT
Kläder, väskor och mer!
Följ oss även på:
VÅRA SAMARBETSPARTNERS