SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bromma Idrottsförening
Det ska vara roligt med friidrott!

Stockholmskampen 2024
 
Deltävling 1: Söndag 5 maj 2024 på Spånga IP

Datum: Söndag 5 maj, prel första start 10.30 (tidigare start för stavhopp)
Plats: Spånga IP
Deltagande klubbar: Hela norrgruppen (Bromma, Danderyd/Lidingö, Hässelby, Sundbyberg/Duvbo, Tureberg och Täby)
Huvudarrangörer: Bromma IF, Duvbo IK, Sundbybergs IK

Grenar FP12: 60m, höjd (F12), längd (P12), spjut, stafett 5x60m
Grenar FP13: 60m, stav, slägga, stafett 5x60m

Läs mer i inbjudan!

Arkiv: Bilgalleri deltävling 1, 2023

Fler bilder (+4) >>
 
Arkiv: Stockholmskampen i ösregn och sol på Hässelby IP lördag 22 maj 2021
Klara, färdiga, gå! Stockholmskampen 2021 är i gång för Bromma IF:s aktiva födda 2008 och 2009.

Lördag 22 maj 2021 hölls första deltävlingen av fyra i Stockholmskampen, en tävling för flickor och pojkar 12/13, mellan flera av Stockholmsklubbarna. På grund av pandemin hålls tävlingarna i vår i ett annat format än tidigare. Två lag tävlar mot varandra, Bromma tävlade i lördags mot Hässelby SK på Hässelby IP.

 

Tävlingen började med visst solsken men emellanåt öste regnet ner. Trots vädret lyckades våra aktiva att prestera riktigt bra, med både många personbästa och bra resultat i lagkampen. Efter deltävling 1 ligger Bromma 4 (P/F13) och 6 (P/F12) i sammanställningen med totalt 11 lag. På programmet stod stav, 60m häck, längd och kula för P/F13 och höjd, 60m häck, längd och kula för P/F12. Båda åldersklasserna avslutades med mixstafett 5x200m och Bromma fick fantastiska tider. En rolig och lyckad tävling med andra ord.

 

Se alla resultat här

 

Nästa deltävling kommer att genomföras i juni, då mot Danderyd. Denna gång med tresteg, diskus, 5x60m (F/P12) och 600m, slägga, 5x60m (F/P13) på programmet.

Arkiv: Rapport från deltävling 1 i Sollentuna 2019

Den 7 april var det dags för den första deltävlingen av 4 i Stockholmskampen för PF12 och PF13. Nytt för i år är att fler Stockholmsklubbar har blivit inbjudna till denna mångkampstävling. Då intresset är stort för Stockholmskampen har tävlingen delats in i två grupper, en södergrupp och en norrgrupp.

Bromma IF ingår i norrgruppen och där ingår även Tureberg FK, Danderyds, SK, IFK Lidingö Friidrott, Hässelby SK och Täby IS. Det var cirka 160 aktiva från dessa klubbar som i söndags deltog i olika grenar. Om en klubb ställer upp med 5 pojkar respektive 5 flickor i en gren får man full pott när det gäller deltagarpoäng. Utöver deltagarpoäng får man även placeringspoäng baserat på resultaten från de 5 bästa aktiva från respektive klubb.

 

Resultaten från i söndags läggs ihop med resultaten från den södra gruppens Stockholmskamp. Det är med andra ord en del beräkningar som ska göras innan vi ser hur ställningen ser efter den första deltävlingen.

 

Det var Turebergs FK och Täby IS som arrangerade den första deltävlingen i den fina friidrottshallen i Sollentuna. Resultaten visades på en stor bildskärm och tidsprogrammet fungerade perfekt.

En mycket välorganiserad tävling som flöt på fint inte minst tack vare alla fina funktionärsinsatser. Fabian Delryd Sveriges bästa höjdhoppare ställde upp som grenledare i höjdhoppet!

 

Utöver individuella grenar var det även 5 x 200 meters stafetter i respektive åldersklass som gick i en rasande fart där kampen var stor mellan de olika klubbarna. I samband med varje deltävling är det en stafett så nu gäller det att öva på stafettväxlingar, inte minst inför nästa stafett som är 5 x 60 meter.

Vi vill rikta ett särskilt tack till Jonathan Lyktberg P12 och Arvid Wegler P13 som både sprang dubbla stafetter för att Bromma IF skulle få deltagarpoäng i stafetterna när lagen inte var fulltaliga pga sjukdom.

 

Sammanfattningsvis var det mycket fina insatser av barnen i helgen. Det slogs flera personliga rekord och vi gjorde en jättefin laginsats såväl flickor som pojkar. Viktigast av allt – vi hade verkligen roligt.

Ett STORT TACK till er som ställde upp som funktionärer – ovärderligt! för att våra aktiva ska kunna få chansen att delta i Stockholmskampen.

Nu tar vi nya tag på träningen och så ser vi först och främst fram emot vårt egna Klubbmästerskap (KM) den 12/5 på Spånga IP innan det är dags för nästa Stockholmskamp i Hässelby den 22/5.


Vi hoppas att glädjen vi kände i söndags smittar av sig så att fler vill vara med. Separat inbjudan kommer inför nästa Stockholmskamp. 

 
Friidrottsskolan 2024
Brommaspelen 8 september
TOLVANLOPPET 2025
Bli funktionär!
FLER TÄVLINGAR
STATISTIK & RESULTAT
Kläder, väskor och mer!
Följ oss på sociala medier
VÅRA SAMARBETSPARTNERS