Anmälan till Friidrottsskolan är öppen! Tryck här!
Välkommen till vår förening!
Nytt år ny hemsida!
Här på hemsidan hittar du massor av matnyttig och bra information om det mesta som rör Bromma IF. T.ex. hur du anmäler sig till: sommarens roligaste Friidrottsskola, funktionärsuppdrag eller nästa tävling. En del områden på hemsidan är fortfarande under uppbyggnad - vi ber om ursäkt för detta!
Besök gärna vår Facebook-sida för nyheter!

Vill du börja träna friidrott? Besök vår Börja träna-flik!

Bromma IF
Härlig friidrottshelg kommer!
2019-05-23 14:24
Den kommande helgen är det två stora evenemang där Bromma IF medverkar. Tolvanloppet arrangeras för 36 året i rad med start och mål på Ålstenstorget. Första start är redan kl. 09.00 då de yngsta barnen födda 2016 och senare kör igång. Huvudloppet som är 12 km startar kl. 12.30
Har du ännu inte anmält sig går det bra att efteranmäla sig på plats senast 1 timme innan start.
Se information på Tolvanloppets hemsida.

Fredag till söndag arrangerar Stadionklubbarna Stafett-SM på Stockholm stadion. Bromma IF som är en av Stadionklubbarna medverkar i arrangemanget. Totalt har 370 lag anmält sig vilket är tangering av tidigare deltagarrekord.
Bromma IF ställer upp med 8 lag, 4 flick- och 4 pojklag.

• P17 4 x 100m
  • P17 stafett 1 000m
  • P17 3 x 800m
  • P15 4 x 80m
  • F17 4 x 100m
  • F17 stafett 1 000m
  • F17 3 x 800m
  • F15 4 x 80m
Mer inforomation om Stafett-SM hittar du här
Silver på Stafett-DM
2019-05-21 08:57

I söndags anordnade Danderyds Friidrott stafett-DM.
Bromma tävlade med 3 lag. Flickor och pojkar 17 år i 4x100 meter och pojkar 15 år i 4x80 meter.

Alla lagen gjorde mycket bra ifrån sig men bäst gick det för pojkar 15 där Bromma knep ett silver efter en otroligt rafflande slutsträcka där 3 lag låg sida vid sida men, Brommas löpare Ludde Wahlén lyckades pressa sig för med en otroligt snygg fällning. De övriga i laget var Leo Kihlström Durvall, David Steinberg, Filip Ekström

Utöver lagen i stafett-DM så deltog ett antal Bromma IF-ungdomar även i Danderyds ungdomsspel.

Bromma IF kammade hem två guld, ett silver och ett brons vid helgens spel i Danderyd.

Siri Lindahl (F/8) vann längd med ett hopp på 2,99. Wilmer Davidgård (P/11) tog guld i höjd och silver i kula.
Vilgot Didriksson (P/11) tog i ösregnet brons på 600 meter. Totalt deltog 8 aktiva från Bromma IF.

Bra kämpat och grattis till alla personliga rekord som slogs!

Två nya klubbrekord på ute-KM
2019-05-15 14:22

Förutom massor av nya personbästa sattes även två helt nya klubbrekord på ute-KM i söndags. Rekordet på 100 meter för flickor 16 år har nu sänkts med en dryg tiondel tack vare Lisen Rignell, och Malte Fuchs Edberg såg till att öka på höjdrekordet för pojkar 16 år med 7 cm. Lisen satte därmed sitt allra första klubbrekord utomhus, medan Malte knep sitt sjunde. Stort grattis till båda!

Hur snabbt/högt sprang/hoppade de då? Lisen susade igenom sina 100 meter på 12,80 sekunder (tidigare rekord: 12,91 sattes av Malin Nyberg 2008) och Malte flög över 1,91 meter (tidigare rekord: 1,84 sattes av Carl Windmar 2016).

Vill du också slå ett klubbrekord? Hela listan över Bromma IF:s klubbrekord hittar du här.

Tack till alla som bidrog till årets succé!
2019-05-13 18:58

194 anmälda deltagare, 721 fullföljda starter, en peppig publik och inte en droppe regn! 😎

Så såg det ut i söndags när årets Klubbmästerskap utomhus sprangs, hoppades och kastades på Spånga IP.
Det slogs inte bara massor av personliga rekord, utan även minst ett klubbrekord! 🙌

Allt detta skulle så klart inte varit möjligt utan de 75 funktionärerna som (när de inte åt de 200 smörgåsarna, de åtta litrarna gulaschsoppa eller drack den svarta dryck som man får om man brygger tre kilo kaffe) fick alla dessa tävlingar att flyta på perfekt.

STORT, STORT TACK!🙏

Håll utkik här och följ oss på Facebook för mer uppdateringar och bilder från ute-KM framöver.

Blir det klubbrekord på ute-KM?
2019-05-11 20:10

Efter ett omfattande sökande i den officiella Sverige-statistiken (upp till 23 år tillbaka i tiden) har vi äntligen en sammanställning av Bromma IF:s klubbrekord! Extra kul så här inför ute-KM. Vem vet, kanske sätts det nya klubbrekord imorgon?

Läs mer under fliken Statistik & resultat > Klubbrekord.

Eller gå direkt till klubbrekord-listan.

Friidrotta med oss i sommar!
Tack för i år!
Gör en insats och bli funktionär!
Håll dig uppdaterad!