Välkommen till vår förening!
Här på hemsidan hittar du massor av matnyttig och bra information om det mesta som rör Bromma IF. T.ex. hur du anmäler sig till: sommarens roligaste Friidrottsskola, funktionärsuppdrag eller nästa tävling. Vill du börja träna friidrott? Besök vår Börja träna-flik!

I nyhetsflödet publicerar vi löpande vad som händer i föreningen. Har du något roligt att berätta från en träning, tävling eller social aktivitet med Bromma IF? Skriv ett par rader, bifoga bilder och mejla oss på kansliet, så publicerar vi det här på hemsidan (kan även postas på Facebook, Instagram eller LinkedIn).

Följ gärna vår Facebook-sida för nyheter!

Bromma IF

P.S.En del områden på hemsidan är fortfarande under uppbyggnad - vi ber om ursäkt för detta.
Prisutdelning för "bästa förbättring utomhus"
2019-10-15 11:55
Vilka av våra yngre aktiva förbättrade sina resultat mest mellan Ute-KM 2018 och Ute-KM 2019?

Friidrott för ungdomar handlar till stor del om att tävla mot sig själv och att försöka förbättra sina egna resultat, efter sina egna förutsättningar. För att uppmuntra detta kommer vi under Inne-KM på söndag, att dela ut priser för bästa förbättring mellan Ute-KM 2018 och Ute-KM 2019. Gäller våra yngre aktiva födda 2006-2009. Ryktet säger att närmare 25 aktiva har priser att hämta... Missa inte det!

Prisutdelningen sker kl. 11.30 i Sätrahallen på söndag, 20 oktober.

P.S.Priser delas inte ut i grenar där det av olika skäl inte finns resultat att jämföra med.

Bromma IF vann Lilla OS för 6:e året i rad – en suverän helg!
2019-10-07 23:30

Fler bilder (+4) >>
En lyckad helg på många sätt, t.ex. sattes över 120 personbästa i Bromma-laget!

Helgen 21-22 september tävlade ett 50-tal aktiva från Bromma IF i säsongens sista tävling: Lilla OS i Järvsö. Traditionsenligt möttes vi utanför klubbhuset på Stora Mossens IP på fredagskvällen för att i gemensam buss åka upp till Bergshotellet i Järvsö, där vi bor i fina sportstugor.

Detta år saknade vi dock två hela åldersgrupper när vi lämnade Stockholm. Våra aktiva födda 2006 och 2007 stannade nämligen hemma för att tävla i Stockholmskampen. Så i stället för att fylla två bussar, som vi brukar göra när vi reser till Järvsö, kunde vi i år tränga ihop oss i en buss och en minibuss.

En utmaning med att vi saknade våra tävlingsvilliga 06:or och 07:or var att totalsegern i lagtävlingen inte kändes lika given i år som de senaste åren. Dessa två åldersgrupper brukar samla många viktiga poäng till laget och bidra starkt till att Bromma fem år på raken har lämnat Järvsö med en segerpokal. Under första dagen hade vi också Gefle IF, som var sugna på att utmana oss, flåsandes i nacken. Men alla våra aktiva antog utmaningen och ställde upp i grenar som man kanske normalt inte kände sig trygg med, för att plocka så många poäng som det bara gick. Och när de sista grenstarterna på söndagseftermiddagen närmade sig, kände vi oss segervissa och stämningen var på topp! Våra aktiva hejade fram varandra i de långa löpningarna som avslutar tävlingen. De yngsta hejar på de äldre och våra stora juniorer hejar fram våra yngsta aktiva. Så när alla starter var genomförda, och vi äntligen hade fått kliva upp på pallen, hade Brommas aktiva t.o.m. krafter kvar för ett ärevarv!

Helgen var helt suverän! Vi tävlade i fint väder, om än lite fuktigt på morgontimmarna, och klarade oss utan allvarliga skador. Magnus Rignell som ansvarade för gratifikationerna vid personbästa, då man belönas med en kexchoklad, noterade fler än 120 personbästa i Bromma-laget! Utöver det åkte vi som sagt hem med segerpokalen för sjätte året på raken, samt en hel drös med medaljer i olika valörer! För att nämna ett par prestationer så tog Bromma IF två tävlingsrekord under helgen genom:

• David Steinberg (04) i P15 80m häck på tiden 11,20 i försöksheatet
  • Ellinore Dahlberg (03) i F17 1500m på tiden 5,38,29

På lördagskvällen åt vi tacobuffé på Bergshotellet. Något som uppenbarligen inte mättade hungriga medeldistansare som senare under kvällen kompletterade med en burk surströmming som kvällsmål... Och innan vi lämnade Järvsö på söndagen åt vi, precis som traditionen bjuder, pizzor på stående fot. Ett tidseffektivt alternativ till att stanna för middag i Tönnebro, som säkert skulle ha tagit minst en timme. Våra 55 pizzor tog slut på ca 3,5 minuter…

En lyckad helg på många sätt och vis!

Resultaten finns ute nu!
2019-09-25 23:41

Till Inbjudan

Tävlingshelg och fyra nya klubbrekord
2019-09-21 12:23

Det är full aktivitet på tävlandet den här helgen. Bromma IF:s aktiva, från 10 år och uppåt, är i Järvsö för att delta i Lilla OS. Dessutom kämpar våra 06:or och 07:or i Stockholmskampens sista deltävling. Och kanske sätts det lite nya klubbrekord... Precis som det gjorde förra helgen, under Svealandsmästerskapen och JSM i Mångkamp, då två av våra aktiva kammade hem fyra nya rekord!

Mathilda Halfwordson satte två nya klubbrekord under Svealandsmästerskapen: i F14 stav och F14 tresteg. I stav hoppade hon 2,52 m - en höjning med 5 cm från tidigare klubbrekord och i tresteget förbättrade hon sitt (två veckor unga) rekord med 11 centimeter: från 10,45 till 10,56 m.

Under JSM i Mångkamp satte Malte Fuchs Edberg klubbrekord i både P16 10-kamp och i P16 höjd. I 10-kampen tog han 6166 poäng, en förbättring av tidigare rekord med 1548 poäng. Samtidigt putsade han sitt eget klubbrekord i höjd, från 191 till 192 cm.

Grattis Mathilda & Malte!

Vill du också slå ett klubbrekord? Här ser du vad som krävs just nu.

Resultaten finns ute nu!