Välkommen till vår förening!
Här på hemsidan hittar du massor av matnyttig och bra information om det mesta som rör Bromma IF. T.ex. hur du anmäler sig till: sommarens roligaste Friidrottsskola, funktionärsuppdrag eller nästa tävling. Vill du börja träna friidrott? Besök vår Börja träna-flik!

I nyhetsflödet publicerar vi löpande vad som händer i föreningen. Har du något roligt att berätta från en träning, tävling eller social aktivitet med Bromma IF? Skriv ett par rader, bifoga bilder och mejla oss på kansliet, så publicerar vi det här på hemsidan (kan även postas på Facebook, Instagram eller LinkedIn).

Följ gärna vår Facebook-sida för nyheter!

Bromma IF

P.S.En del områden på hemsidan är fortfarande under uppbyggnad - vi ber om ursäkt för detta.
Julkul på Julklappsspelen i Eskilstuna!
2019-12-11 20:10

Fler bilder (+9) >>
Lördagen den 7 december åkte ett stort, glatt gäng från Bromma IF till Eskilstuna

Tidigt i lördags morse en åkte en dubbeldäckare med Brommaiter i åldrarna 10-15 år från Stora Mossens IP till Munktell Arena i Eskilstuna och Julklappsspelen. Första grenen började klockan 09.30 och klockan 20.10 avslutades en lång tävlingsdag med dagens sista 200-meterslopp.

Det bjöds på många fina prestationer och personliga rekord av våra aktiva, som totalt bärgade 41 (!) medaljer till Bromma IF. Se alla våra medaljörer här. Är man intresserad av samtliga resultat från Julklappsspelen hänvisar vi till tävlingsarrangörens hemsida. Det slogs även ett klubbrekord av Filip Olsson P14 i tresteg. Filip hoppade 11,90 och utökade det 11 år gamla klubbrekordet med 31 centimeter!

Det var en mycket lyckad och rolig tävlingsresa. Vi tränare var lite oroliga att de aktiva skulle bli trötta och ha långtråkigt under den långa tävlingsdagen. Helt i onödan, visade det sig. Det var full fart både under och mellan grenarna. Dessutom får alla tävlande i Julklappsspelen en liten julklapp, som gav extra energi. I år var det nämligen en chokladtomte.

Sammanfattningsvis: julklappsspelen är en trevlig tävling som både aktiva och tränare gärna åker tillbaka till!

Dubbla klubbrekord för Filip Olsson
2019-12-11 16:30
Bromma tjuvstartar med klubbrekorden

Tävlingssäsongen har knappt börjat, men trots det har det nu redan slagits klubbrekord flera gånger. Filip Olsson började med att slå klubbrekord på 60m på SAYO. Det nya rekordet lyder på 7,64 s vilket är en förbättring med 7 hundradelar jämför med det tidigare rekordet som han delade med Edvin Livak. En vecka senare var Filip med på Julklappsspelen där han slog nytt klubbrekord genom att hoppa 11,90 i sin första trestegstävling med planka. Därmed förbättrade han Edwin Råsbergs 11 år gamla rekord med 31 cm!

Stort grattis Filip!

Det går bra nu!
2019-11-22 16:00

Bromma IF har aldrig haft fler ungdomar på högsta nationella nivå än idag. Åtminstone inte sedan ungdomsstatistiken började sammanställas för tjugo år sedan. Enligt den slutliga utomhusstatistiken, placerar sig 11 ungdomar i vår juniorgrupp på Topp-10 i sin gren. Det innebär att de nosar på SM-final eller bättre. Detta är en fördubbling från de senaste 4 åren då 5-6 av våra aktiva har tagit sig så högt upp i listorna (för 5 år sedan var det 1).

Svealandsuttagningar är ett annat mått på att vi lyckas få fram duktiga aktiva i 13-14 års åldern. Här hade Bromma en oerhörd topp-bredd 2014 och 2015 med 01:orna, men även på senare år har många av våra ungdomar kommit med i Stockholmslaget. I september kämpade 9 av våra 05:or och 06:or för Stockholm i Svealandsmästerskapen!

Vad är hemligheten? Mycket av styrkan ligger i att vi har lyckats hålla ihop hela gruppen – oavsett vilken gren man fokuserar på. Vi tror att det blir roligare så. Och för oss är det viktigt att friidrott är roligt! Vill du få en inblick i hur det ser ut på träning? Titta gärna på juniorgruppens ansökningsfilm till SAS tävling ”Future Olympians” där en utbytesresa till Tokyo stod på spel. Tyvärr blev det ingen vinst för oss. Men det blev en väldigt bra film!

Se filmen här.

Kansliet
2019-11-22 10:04
Fredagen den 29 november har kansliet stängt.
Fina framgångar för bröderna Olsson på Vinterspelen i Örebro
2019-11-21 14:20
Filip Olsson, P14, tjuvstartade innesäsongen med ett nytt och ett tangerat klubbrekord.

I helgen var det Vinterspelen i Örebro. Filip Olsson inledde tävlingen med att tangera Edvin Livaks klubbrekord i P14 60m vilket var 7,71 s. Strax därefter förbättrade Filip sitt en månad gamla rekord i längd och hoppade 561. Totalt sett blev det tre silvermedaljer trots att han denna helg tävlade med ett år äldre i P15-klassen. Även Filips bror Ivar Olsson hade en lyckad tävling och åkte hem med två guld (Häck och höjd) och tre brons.

Stort grattis Filip och Ivar!

Vill du också slå ett klubbrekord? Kolla in vad som krävs här.

Se filmen här!