Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bromma Idrottsförening
Det ska vara roligt med friidrott!
Välkommen till vår förening!
Här på hemsidan hittar du massor av matnyttig och bra information om det mesta som rör Bromma IF. T.ex. hur du anmäler sig till: sommarens roligaste Friidrottsskola, funktionärsuppdrag eller nästa tävling. Vill du börja träna friidrott? Besök vår Börja träna-flik! 

I nyhetsflödet publicerar vi löpande vad som händer i föreningen. Har du något roligt att berätta från en träning, tävling eller social aktivitet med Bromma IF? Skriv ett par rader, bifoga bilder och mejla oss på kansliet, så publicerar vi det här på hemsidan (kan även postas på Facebook, Instagram eller LinkedIn).

Följ gärna vår Facebook-sida för nyheter! 

Hälsningar 
Bromma IF

P.S.En del områden på hemsidan är fortfarande under uppbyggnad - vi ber om ursäkt för detta.
2020-01-16 17:30

Bromma IF kallar föreningens medlemmar till årsmöte tisdag 17 mars kl. 18.30 i Äppelviksskolans aula. Eventuella motioner skall vara styrelsen tillhanda med e-post post@brommaif.org senast 25 februari 2020. Årsmötet kommer att inledas med prisutdelning till förtjänta ledare och aktiva.


Varmt välkommen!

Tre nya klubbrekord sattes under Luciaspelen
2019-12-19 12:00

Under den gångna helgens Luciaspel i Sätrahallen visade brommaatleterna återigen vilka duktiga idrottare de är. Inte nog med fina placeringar och personliga rekord, dessutom sattes tre nya klubbrekord. Trots att säsongen inte ens börjat på riktigt, och rekord ofta slås i slutet av säsongen, så har nu åtta nya klubbrekord redan slagits! Här är de tre senaste i raden:


Babu Badjie: P15 Stav 350 cm, en förbättring med 7 cm gentemot Malte Fuch Edbergs två år gamla rekord.

Filip Olsson: P14 Längd 575 cm, en förbättring av Filips eget månadsgamla rekord med 14 cm.

Filip Olsson: P14 200 m 24,80 s, en förbättring av Daniel Perssons 8 år gamla rekord med hela 48 hundradelar.


Stort grattis Babu och Filip!

Fina framgångar för Bromma IF under Luciaspelen
2019-12-17 13:50

Fredag till söndag gick årets Luciaspel av stapeln i Sätrahallen - och självklart var Bromma IF på plats. 

Tävlingarna inleddes med de traditionella 4 x 200m-stafetterna i mixade lag på fredagseftermiddagen. Bromma IF deltog med ett lag i åldersklassen PF13 och tre lag i PF15. Åskådarna fick bevittna många spännande stafetter med fina växlingar, inga flygande stafettpinnar för våra aktiva utan väl genomförda sträckor av såväl våra yngre som äldre aktiva med avsevärt förbättrade tider jämfört med i fjol.

 

När David Hedlund Carlson PF15 (födda 2005) gick ut som andreman efter en fint utförd sträcka av Ophelia Viirman fick vi åskådare se när det verkligen går undan. David ordnade ett försprång till Lisa Appelquist på tredjesträckan som hon lyckades bevara. Filip Ekström var siste man ut och trots att lagen bakom jagade febrilt var de aldrig i närheten av att komma i kapp. Spänningen var olidlig då det är tiden som avgör. Det visade sig att den utmärkta tiden 1:45.09 räckte till ett guld till Bromma IF’s 05:or. Se hela loppet här.

 

De fina prestationerna fortsatte under helgens tävlingar med många fina placeringar och personliga rekord av Brommaiter i olika åldrar. Det är glädjande att se att det togs medaljer både av yngre och äldre aktiva under Luciaspelen.

 

Lördagens medaljörer:

Estelle Gobitschek, F9, silver 60 meter med tiden 10.28

Erik Sahlén Martin, P9, guld på 60 meter med tiden 9.72, nytt personligt rekord

Nova Hedlund Carlson, F11, vann höjdhoppet på nya personliga rekordet 1,32, utan en enda rivning. Nova tog även brons i längdhoppet med 4,13, också det nytt personligt rekord

Vilgot Didriksson, P13, silver 800 meter med tiden 2:40.16

Babu Badjie, P15, silver i stavhopp på fina 3,50 vilket han tog i första försöket, denna höjd är ett nytt klubbrekord och även samma höjd som vinnaren i tävlingen

 

Söndagens medaljörer:

Noomi Öhlund Karboub, F13, tog ett överlägset guld på 800 meter med tiden 2:43.21

Kim Wingren, P14, silver i höjdhopp med 1,60 som även är ett personligt rekord

Filip Olsson, P14, guld i längdhopp och nytt klubbrekord med 5,75

Ophelia Viirman, F15, brons i höjdhoppet, på fina 1,52, nytt personligt rekord

David Hedlund Carlson, P15, guld 200 m på fenomenala 24,30.

Babu Badjie, P15, brons 200 m på 24,80*


Dessutom! Ingen medalj, men ett nytt klubbrekord i P14 200 m för Filip Olsson, med samma tid som Babu: 24,80*.

 

*Löparna på plats 2, 3 och 4 hade samma tid, det var till sist tusendelarna som skiljde dem åt. På håret att Bromma IF fått både guld, silver och brons alltså!

Julkul på Julklappsspelen i Eskilstuna!
2019-12-11 20:10

Fler bilder (+9) >>
Lördagen den 7 december åkte ett stort, glatt gäng från Bromma IF till Eskilstuna

Tidigt i lördags morse en åkte en dubbeldäckare med Brommaiter i åldrarna 10-15 år från Stora Mossens IP till Munktell Arena i Eskilstuna och Julklappsspelen. Första grenen började klockan 09.30 och klockan 20.10 avslutades en lång tävlingsdag med dagens sista 200-meterslopp.


Det bjöds på många fina prestationer och personliga rekord av våra aktiva, som totalt bärgade 41 (!) medaljer till Bromma IF. Se alla våra medaljörer här. Är man intresserad av samtliga resultat från Julklappsspelen hänvisar vi till tävlingsarrangörens hemsida. Det slogs även ett klubbrekord av Filip Olsson P14 i tresteg. Filip hoppade 11,90 och utökade det 11 år gamla klubbrekordet med 31 centimeter!


Det var en mycket lyckad och rolig tävlingsresa. Vi tränare var lite oroliga att de aktiva skulle bli trötta och ha långtråkigt under den långa tävlingsdagen. Helt i onödan, visade det sig. Det var full fart både under och mellan grenarna. Dessutom får alla tävlande i Julklappsspelen en liten julklapp, som gav extra energi. I år var det nämligen en chokladtomte.


Sammanfattningsvis: julklappsspelen är en trevlig tävling som både aktiva och tränare gärna åker tillbaka till!

Dubbla klubbrekord för Filip Olsson
2019-12-11 16:30
Bromma tjuvstartar med klubbrekorden

Tävlingssäsongen har knappt börjat, men trots det har det nu redan slagits klubbrekord flera gånger. Filip Olsson började med att slå klubbrekord på 60m på SAYO. Det nya rekordet lyder på 7,64 s vilket är en förbättring med 7 hundradelar jämför med det tidigare rekordet som han delade med Edvin Livak. En vecka senare var Filip med på Julklappsspelen där han slog nytt klubbrekord genom att hoppa 11,90 i sin första trestegstävling med planka. Därmed förbättrade han Edwin Råsbergs 11 år gamla rekord med 31 cm!


Stort grattis Filip!

 
Se filmen här!
Bli funktionär!
Kontakta vårt kansli
Viktiga Datum
Kläder, väskor och mer!
Följ oss även på:
VÅRA SAMARBETSPARTNERS