SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bromma Idrottsförening
Det ska vara roligt med friidrott!

Välkommen till vår förening!

Här på hemsidan hittar du massor av matnyttig och bra information om det mesta som rör Bromma IF. T.ex. hur du anmäler sig till: sommarens roligaste Friidrottsskola, funktionärsuppdrag eller nästa tävling. Vill du börja träna friidrott? Besök vår Börja träna-flik! 

 
I nyhetsflödet publicerar vi löpande vad som händer i föreningen. Har du något roligt att berätta från en träning, tävling eller social aktivitet med Bromma IF? Skriv ett par rader, bifoga bilder och mejla oss på kansliet, så publicerar vi det här på hemsidan (kan även postas på Facebook, Instagram eller LinkedIn).
 
Följ gärna vår Facebook-sida och Instagram för nyheter! 

Hälsningar 
Bromma IF
 
Välkomna till Brommaspelen!
2024-07-01 21:20

Söndag 8 september anordnar Bromma IF årets upplaga av Brommaspelen på Stockholms Stadion. Friidrottare i alla åldrar hälsas välkomna till en härlig dag i slutet av utomhussäsongen!

Mycket är sig likt från tidigare år, men en nyhet är en egen åldersklass för F12/P12 så att aktiva födda 2011 och 2012 har sina egna klasser och inte tävlar mot varandra. Därmed har tävlingen "ettårsklasser" ända upp till 13 år.

Anmälan är öppen och sker via Easyrecord. Skynda dig att säkra din plats, antalet starter är begränsat och det blir ofta fullt, särskilt i de yngre åldersklasserna! Mer information om tävlingen, bl.a. inbjudan och preliminärt tidsprogram, finns på Brommaspelens egen undersida.

För att genomföra Brommaspelen behöver medlemmar och föräldrar i Bromma IF ställa upp som funktionärer. Har du inte fullgjort årets funktionärsuppdrag än? Passa på nu. Anmäl dig här!

 

*Av föräldrar som inte engagerat sig på något annat sätt i föreningen förväntar vi oss att man är funktionär vid något av våra evenemang, minst 2 uppdrag/aktivt barn. Aktiva ungdomar i juniorgruppen skall, i tillägg till sina föräldrar, också åta sig 2 uppdrag/år.

Klubbrekorden uppdaterade!
2024-06-03 12:30
Sedan några år tillbaka går det att följa utvecklingen av Bromma IF:s klubbrekord här på hemsidan, men under det senaste året har uppdateringarna uteblivit. Nu har detta äntligen åtgärdats, och rekorden är uppdaterade med både utesäsongen 2023 och innesäsongen 2023/2024. Det blev många nya fina rekord!
 
Två nyheter finns också i den senaste versionen av klubbrekorden.
 
Den ena nyheten är att vi nu har 13-årsrekord även utomhus. Precis som för inomhusrekorden för 13-åringar sträcker sig denna historik tillbaka till 2020. Och precis som för alla andra nya klubbrekord är ett krav att resultatet ska vara topp-20 i Sverige vid säsongens slut. Därför finns ännu inte 13-årskord i alla grenar, utan enbart i de grenar där någon 13-årig brommait varit topp-20 under säsongerna 2020-2023.
 
Den andra nyheten är att reglerna för seniorrekord har ändrats. Tidigare kunde seniorrekord enbart slås av aktiva som lämnat juniorklasserna, alltså av friidrottare som är 23 år eller äldre. Detta har nu ändrats till att följa praxis där seniorrekord kan noteras av alla aktiva, oavsett ålder, som överträffat tidigare rekord (eller, för nya rekord, varit topp-20 bland seniorer i Sverige efter avslutad säsong). Däremot behålls åldersgränserna för ungdoms- och juniorrekorden. Exempelvis kan en 17-åring slå klubbrekord i 17-årsklassen och seniorklassen, men inte i 19- och 22-årsklasserna.
 
Enligt samma logik kan inte en 12-åring slå klubbrekord då det enbart finns klasser för 13 år och uppåt. Under utesäsongen 2023 gjordes faktiskt minst två resultat av klubbens 12-åringar som var bättre än 13-årsrekorden, så det finns gott hopp om ytterligare rekordförbättringar under året! Ett av 13-årsrekorden slogs faktiskt redan i maj, och kommer att finnas med i nästa uppdatering! Som förhoppningsvis inte dröjer ett år...
 
Tävlingsdags!
2024-04-27 12:45

Nu är utomhusträningen igång och fram till sommarlovet finns det gott om tävlingstillfällen. Faktum är att Bromma IF ordnar hela fyra tävlingar under maj månad, dels vårt stadslopp Tolvanloppet och dels tre olika arenatävlingar med lite olika inriktning. Ta chansen att anmäla era barn (eller er själva!), eller passa på att göra en insats som funktionär!

Tolvanloppet arrangeras lördag 25 maj, traditionsenligt med start och mål på Ålstensgatan. Utöver vuxenklasserna på 6 och 12 kilometer finns det ungdoms- och barnklasser ända ner till "FörEliten" där barn upp till 3 år springer 150 meter ihop med sina föräldrar. Något för alla!

Utomhus-KM äger rum helgen innan, söndag 19 maj, på Spånga IP. Nytt för i år är en egen åldersklass för F8/P8, för aktiva födda 2016 i de träningsgrupper som startade förra våren. Däröver finns som vanligt alla åldersklasser ända upp till senior, med delvis olika grenar beroende på ålder.

Stockholmskampen en tävlingsserie för 12- och 13-åringar (födda 2011-2012) som sträcker sig över hela säsongen med fyra deltävlingar. Första deltävlingen äger rum redan söndag 5 maj, och det är vi i Bromma IF som arrangerar den på Spånga IP tillsammans med Duvbo IK och Sundbybergs IK. Efter Spånga kommer Brommas aktiva att tävla på deltävlingar i Hässelby (5 juni), Täby (18 september) och Sätra (5-6 oktober).

Västerortskampen är en lite mindre tävlingsserie för våra yngre aktiva, 9-11 år (födda 2013-2015). Aktiva från Bromma IF och Hässelby SK tävlar under trivsamma förhållanden, den första deltävlingen går 29 maj på Stora Mossens IP och i början av september arrangeras den andra deltävlingen på Hässelby IP.

Till alla våra tävlingar behövs det funktionärer! Alla föräldrar som inte har en annan uppgift i klubben (till exempel tränare) förväntas göra två funktionärsuppdrag per år för varje aktivt barn. Anmälan till dessa uppdrag görs i vårt funktionärsverktyg. Vid frågor om detta, kontakta arrangemang@brommaif.org!

Extra årsmöte Gotland-Stockholms Friidrottsförbund 2024
2024-04-25 09:00
Nya styrelsen med fr v Bengt Olsson, ordförande, Mia Hällerfors, Simon Bjernerup, Ingela Ottfalk och Björn Sveen. På bilden saknas Peter Dacke, Maria Larsson Östergren, Markus Lindahl, Erik Bowallius

Ny ordförande och tre nya ledamöter röstades fram på Gotland-Stockholms Friidrottsförbunds årsmöte i Sätra den 18 april. Detta efter att första årsmötet den 13 mars ajournerats.

Bengt Olsson, Hässelby SK, valdes enhälligt till ny ordförande den 18 april och nya i styrelsen är även Mia Hällerfors, Turebergs FK, Maria Larsson Östergren, Visby IF Gute, och Ingela Ottfalk, IFK Lidingö.
– Jag tackar för förtroendet. En viktig uppgift för nya styrelsen är att fastställa ny organisation, definiera ansvarsområden samt rekrytera ny verksamhetschef, säger Bengt Olsson.

Årsmötet var utlyst till den 13 mars och samma dag meddelade ordföranden Anders "Kullen" Havdelin att han av personliga skäl inte var tillgänglig för omval. Det resulterade i att årsmötet ajournerades
fem veckor till den 18 april för att valberedningen skulle få tid att
hitta ett nytt förslag på ordförande.

 

Mer info om distriktet och årsmötet finns att läsa här

Vi välkomnar Michael Pettersson som ny kansli och-verksamhetsansvarig!
2024-04-19 17:00

Efter en tids rekrytering kan vi stolt meddela av Michael Pettersson kommer bli föreningens nya kansli och-verksamhetsansvarig för Bromma IF och börjar hos oss den 1 juni.
Michael kommer närmast från Lerum Fridrott där han varit klubbchef de senaste två åren samt dessförinnan från Hanviken SK som Sportchef för Fridrott. Michael har även varit aktiv inom vårt distrikt Gotland-Stockholms Friidrottsförbund och jobbat med utbildningsfrågor samt även varit ungdomstränare i Bromma IF mellan 2019-2021. 

Hej Michael! Vem är du?

Jag är en energisk och engagerad person med en passion för friidrott och en stark social ådra. Jag gillar att ta på mig spännande utmaningar. Att tillbringa tid med vänner och familj är något som också är viktigt för mig. 

 

Vad har du gjort tidigare?

Tidigare har jag arbetat inom friidrotten i olika roller och organisationer, senast som klubbchef i Lerum (Göteborg), där jag ansvarade för att leda och utveckla verksamheten. Dessutom har jag haft möjligheten att verka som tränare och dela med mig av min kunskap inom stavhoppning i Bromma IF friidrott under min tidigare anställning i Stockholm.

 

Vad hoppas du kunna bidra med?

Jag ser fram emot att bidra till Brommas IF:S mål om en omfattande barn- och ungdomsverksamhet. Med min erfarenhet och mitt engagemang hoppas jag kunna vara till stöd för både tränare och aktiva. Mitt mål är att skapa en positiv och inkluderande atmosfär inom föreningen, baserat på insikter från min breda erfarenhet inom friidrotten. Dessutom har jag fått möjlighet att bidra till olika projekt genom att söka och säkra projektstöd och bidrag, och jag ser fram emot att kunna fortsätta med det här i Bromma IF friidrott. 

 

Vad ser du fram emot mest?

Jag ser mest fram emot att lära känna alla ledare och tränare i Bromma IF. Jag är särskilt intresserad av att höra om era framgångar med er omfattande Friidrottsskola och hur ni har lyckats skapa ett sådant stort intresse och på så sätt att det finns många barn i kö. Att vara en del av detta och bidra till föreningens fortsatta framgångar är något jag ser mycket fram emot.

 

Vilken är din favoritgren?

Min favoritgren är mångkamp, eftersom den är så inkluderande och kräver mångsidighet. Men mitt hjärta klappar lite extra för stavhoppet.

 

Bonusfråga: Favorit-friidrottare

Carolina Klüft är en otroligt inspirerande friidrottare med sina fantastiska prestationer, särskilt under OS i Aten 2004. Hon har verkligen satt en standard och inspirerat många, inklusive mig själv.


Välkommen Michael till Bromma IF!

 
 
Friidrottsskolan 2024
Brommaspelen 8 september
TOLVANLOPPET 2025
Bli funktionär!
FLER TÄVLINGAR
STATISTIK & RESULTAT
Kläder, väskor och mer!
Följ oss på sociala medier
VÅRA SAMARBETSPARTNERS