Klicka här för att anmäla dig till årets Friidrottsskola!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bromma Idrottsförening
Det ska vara roligt med friidrott!

Välkommen till vår förening!
Här på hemsidan hittar du massor av matnyttig och bra information om det mesta som rör Bromma IF. T.ex. hur du anmäler sig till: sommarens roligaste Friidrottsskola, funktionärsuppdrag eller nästa tävling. Vill du börja träna friidrott? Besök vår Börja träna-flik! 

I nyhetsflödet publicerar vi löpande vad som händer i föreningen. Har du något roligt att berätta från en träning, tävling eller social aktivitet med Bromma IF? Skriv ett par rader, bifoga bilder och mejla oss på kansliet, så publicerar vi det här på hemsidan (kan även postas på Facebook, Instagram eller LinkedIn).

Följ gärna vår Facebook-sida för nyheter! 

Hälsningar 
Bromma IF

P.S.En del områden på hemsidan är fortfarande under uppbyggnad - vi ber om ursäkt för detta.
Stora Mossens IP stängt till 11 september
2022-08-08 19:05

För knappt 2 veckor sedan fick vi besked från idrottsförvaltningen i Stockholm att man den 8 augusti kommer att starta arbetet med att byta konstgräsmatta på Stora Mossens Idrottsplats. Arbetet kommer att pågå under 5 veckor, dvs fram till den 11 september.

Detta är såklart beklagligt, vi har meddelat alla ledare i alla grupper och distribuerat ett specialschema för de kommande veckorna, träningar kommer att till stor del ske på Ängby IP och Spånga IP under denna period. Är man osäker på vad som gäller för sin grupp kontaktar man gruppasnavrige för att enklast få svar. 

Från den 12 september gäller ordinarie träningstider, dvs samma tider som våren 2022.


Vi önskar er lycka till med träningen!

Rapport från U18 EM i Jerusalem
2022-07-11 15:30

U18 EM inleddes, för Brommas del, på måndagseftermiddagen den 4 juli. Det var kvaltävlingar på måndagen och eventuella finaler på tisdagen. Både Melina Lidberg (05) och Filip Olsson (06) har varit med om kvaltävlingar tidigare, men aldrig tidigare hade de varit på en kvaltävling där de måste prestera på absolut max av sin kapacitet för att ta sig vidare till final. Det svåra motståndet och storleken på tävlingen skapade tveklöst större anspänning än de var vana vid.

 

Vädret var vad man kunde förvänta sig i Jerusalem i början av juli, dvs runt 30 grader och solsken. Utöver det, så var det ganska byiga vindar. Kanske perfekt semesterväder men inte det optimala vädret om man tävlar i längdhopp eller tresteg. 

 

Filip var först ut av de två. Han inledde längdhoppstävlingen med ett avbrutet hopp.  Det gjorde onekligen tävlingen nervösare eftersom man bara har tre hopp i en kvaltävling och de byiga vindarna gjorde ansatsen svår. Men i andra hoppet fick Filip till ett hopp på 7,13. Ett resultat som sannolikt skulle räcka till final, men det var långt ifrån säkert. I tredje och sista hoppet fick Filip till ett nytt pers på 7.20 vilket räckte till en 8:e plats och därmed en finalplats.

 

Kort efter längdhoppet var det dags för Melina som efter en fantastisk innesäsong - med bl.a. ett brons i senior-SM - haft en besvärlig vår med skadeproblem som stört uppladdningen. Men trots att förberedelserna varit allt annat än ideala lyckades Melina riktigt bra i försöken. Hon hoppade utmärkta 12,09 i sitt första hopp och 12,08 i andra. Det räckte till en 17:e plats, bara 22 cm från en finalplats. Ett mycket imponerande resultat.

 

På tisdagen var det tid för finalhoppning för Filip. Där stämde inte hoppningen lika bra som i försöken och Filip slutade på 12:e plats. Men han blev ändå den 06-a som hoppade längst på detta EM. Filip var den enda pojke född 06 som lyckades ta sig till final. Ett mycket imponerande resultat.

 

Men det var inte bara Bromma IF:s aktiva som presterade i Jerusalem. Tränaren Joakim Halfwordson fick hoppa in och ta över Erica Johanssons roll som landslagscoach i hopp.

 

För Sverige blev den tredje upplagan av U18EM, vårt mest framgångsrika hittills, med fem medaljer och en sjundeplats i poängtabellen. Läs mer på friidrott.se

Melina och Filip uttagna till UEM i Jerusalem!
2022-06-23 13:00
Bromma IF har sakta men säkert etablerat sig på högsta nivån när det gäller ungdoms- och junioridrott. Nyligen tävlade Malte Fuchs Edberg för Sverige i Nordiska mästerskapen i mångkamp. Det gjorde han med den äran och lyckades ta en silvermedalj. Läs mer här
 
Och nu har ytterligare två ungdomar från Bromma IF blivit uttagna att representera Sverige. Denna gång på Ungdoms-EM i Jerusalem 4-7 juli. Det är Melina Lidberg (född 2005) som ska tävla i tresteg och Filip Olsson (född 2006) i längdhopp. Läs mer här
 
Vill du se Melina och Filip tävla i realtid? Med start 4 juli, kommer tävlingen att livestreamas här! 
 
Tider måndag 4 Juli
Längdhopp (P), kval:  kl 16.05
Tresteg (F) kval: kl 17.50
 
Tider tisdag 5 Juli
Tresteg (F) Eventuell final: kl 16.10
Längdhopp (P), Eventuell final:  kl 18.04
Stark hopp-leverans under VU-spelen
2022-06-23 12:30
Bromma levde - och levererade - på hoppet under Världsungdomsspelen i Göteborg.

Efter två år av pandemibegränsningar kunde världsungdomsspelen äntligen arrangeras igen. Bromma gjorde som vanligt bra ifrån sig. Först främst hade ungdomarna kul, på arean och utanför. Och, enligt obekräftade källor, vann Bromma återigen läktarpriset genom att vara bäst på att heja på sina kompisar. Men VU är framförallt en mycket högklassig tävling, som inte bara lockar de främsta från Sverige utan öven många längväga tävlande. Uppemot 20 nationaliteter var närvarande 

Trots det svåra motståndet blev det ett nytt medaljrekord för Bromma och en 15:e plats bland de deltagande föreningarna. Som vanligt blev det många person- och säsongsbästa samt fina placeringar.  
 
Följande atleter från Bromma tog medalj:
 
Guld🥇: 
-Melina Lidberg, F17, tresteg, 12,10 m. Ett världsresultat som placerar henne på plats 71 global bland F17.
-Filip Olsson, P16 Längd., 7,23w (7,18). Ett resultat som placerar honom som sjua i världen just nu, bland pojkar födda 06.
-Ivar Olsson, P13 Höjd, 164. Värt att notera att Ivar aldrig rev ut sig, utan var tvungen att avbbryta för att hinna till finalen i häck.

Silver🥈:
-David Ahlberg, P13 Höjd,  161 
 
Brons🥉:
-Matilda Halfwordson, F17 Tresteg, 11,86
-Matilda Halfwordson, F17 höjd, 160
-Ivar Olsson, P13, 60 mh, 9,53 s
-Ivar Olsson P13, 60 m,  7,82 s
-Ivar Olsson, P13 längd, 5,50 m
 
Välkommen med din anmälan till Brommaspelen 2022
2022-06-10 16:10
Tävla med oss på klassisk mark, söndag 4 september!

Bromma IF bjuder in till årets upplaga av Brommaspelen, söndag 4 september 2022, på Stockholms stadion. Tävlingen är öppen för alla aktiva, 9 år och uppåt, med följande grenar:

 

F/P 9: 60m, 400m, längd

F/P 10: 60m, 400m, längd

F/P 11: 60m, 600m, höjd, spjut

F/P 13: 60m, 600m, längd, höjd, spjut

F/P 15: 80m, 800m, längd, tresteg, höjd, spjut

F/P 17: 100m, 800m, längd, tresteg, höjd, spjut

K/M: 100m, 400m, 800m, längd, tresteg, höjd, spjut

 

Mer information, inbjudan och länk till anmälan hittar du här.

 
Friidrottsskolan 2022!
Bli funktionär!
21 maj 2022
STATISTIK & RESULTAT
Kontakta vårt kansli
Kläder, väskor och mer!
Följ oss även på:
VÅRA SAMARBETSPARTNERS