Välkommen till vår förening!
Här på hemsidan hittar du massor av matnyttig och bra information om det mesta som rör Bromma IF. T.ex. hur du anmäler sig till: sommarens roligaste Friidrottsskola, funktionärsuppdrag eller nästa tävling. Vill du börja träna friidrott? Besök vår Börja träna-flik!

I nyhetsflödet publicerar vi löpande vad som händer i föreningen. Har du något roligt att berätta från en träning, tävling eller social aktivitet med Bromma IF? Skriv ett par rader, bifoga bilder och mejla oss på kansliet, så publicerar vi det här på hemsidan (kan även postas på Facebook, Instagram eller LinkedIn).

Följ gärna vår Facebook-sida för nyheter!

Bromma IF

P.S.En del områden på hemsidan är fortfarande under uppbyggnad - vi ber om ursäkt för detta.
Det går bra nu!
2019-11-22 16:00

Bromma IF har aldrig haft fler ungdomar på högsta nationella nivå än idag. Åtminstone inte sedan ungdomsstatistiken började sammanställas för tjugo år sedan. Enligt den slutliga utomhusstatistiken, placerar sig 11 ungdomar i vår juniorgrupp på Topp-10 i sin gren. Det innebär att de nosar på SM-final eller bättre. Detta är en fördubbling från de senaste 4 åren då 5-6 av våra aktiva har tagit sig så högt upp i listorna (för 5 år sedan var det 1).

Svealandsuttagningar är ett annat mått på att vi lyckas få fram duktiga aktiva i 13-14 års åldern. Här hade Bromma en oerhörd topp-bredd 2014 och 2015 med 01:orna, men även på senare år har många av våra ungdomar kommit med i Stockholmslaget. I september kämpade 9 av våra 05:or och 06:or för Stockholm i Svealandsmästerskapen!

Vad är hemligheten? Mycket av styrkan ligger i att vi har lyckats hålla ihop hela gruppen – oavsett vilken gren man fokuserar på. Vi tror att det blir roligare så. Och för oss är det viktigt att friidrott är roligt! Vill du få en inblick i hur det ser ut på träning? Titta gärna på juniorgruppens ansökningsfilm till SAS tävling ”Future Olympians” där en utbytesresa till Tokyo stod på spel. Tyvärr blev det ingen vinst för oss. Men det blev en väldigt bra film!

Se filmen här.

Kansliet
2019-11-22 10:04
Fredagen den 29 november har kansliet stängt.
Fina framgångar för bröderna Olsson på Vinterspelen i Örebro
2019-11-21 14:20
Filip Olsson, P14, tjuvstartade innesäsongen med ett nytt och ett tangerat klubbrekord.

I helgen var det Vinterspelen i Örebro. Filip Olsson inledde tävlingen med att tangera Edvin Livaks klubbrekord i P14 60m vilket var 7,71 s. Strax därefter förbättrade Filip sitt en månad gamla rekord i längd och hoppade 561. Totalt sett blev det tre silvermedaljer trots att han denna helg tävlade med ett år äldre i P15-klassen. Även Filips bror Ivar Olsson hade en lyckad tävling och åkte hem med två guld (Häck och höjd) och tre brons.

Stort grattis Filip och Ivar!

Vill du också slå ett klubbrekord? Kolla in vad som krävs här.

Se filmen nu!
2019-11-14 18:38
                                                                                       Spela filmen!
En hälsning från juniorernas höstläger
2019-11-09 23:01
Den här helgen har Bromma IF:s juniorer höstläger på Bosön. Idag tränade vi stafett med Cédric Van Branteghem, som bland annat har en silvermedalj från World Indoor Championships i Doha 2010 på 4x400 meter stafett, där han sprang för Belgien. Cédric har även barn som tränar friidrott i Bromma IF.

Se filmen här!