Klicka här för att anmäla dig till årets Friidrottsskola!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bromma Idrottsförening
Det ska vara roligt med friidrott!

Välkommen till vår förening!

Här på hemsidan hittar du massor av matnyttig och bra information om det mesta som rör Bromma IF. T.ex. hur du anmäler sig till: sommarens roligaste Friidrottsskola, funktionärsuppdrag eller nästa tävling. Vill du börja träna friidrott? Besök vår Börja träna-flik! 

 
I nyhetsflödet publicerar vi löpande vad som händer i föreningen. Har du något roligt att berätta från en träning, tävling eller social aktivitet med Bromma IF? Skriv ett par rader, bifoga bilder och mejla oss på kansliet, så publicerar vi det här på hemsidan (kan även postas på Facebook, Instagram eller LinkedIn).
 
Följ gärna vår Facebook-sida för nyheter! 

Hälsningar 
Bromma IF
 
P.S.En del områden på hemsidan är fortfarande under uppbyggnad - vi ber om ursäkt för detta.
Silvermedalj på Stafett-DM
2023-05-29 18:45

Lördagen den 13 maj  deltog Bromma IF i Stafett-DM, som gick av stapeln i Danderyd. Flickor 15-laget tog en fin silvermedalj med den fantastiska tiden 40.97 sek. En tid som enligt förra årets tider på SM hade räckt mycket väl till en SM final!

 

Bromma IF ställde upp med följande lag:

Nova Hedlund Carlson (sträcka 1)

Sofia Sahlén Martin (sträcka 2)

Clara Hergé (sträcka 3)

Pixie Lento (sträcka 4)

Tolvanloppet nu på lördag 27 maj!
2023-05-22 16:57

På lördag är det dags för vårt efterlängtade Tolvanloppet - en folkfest för alla, stora som små! 

Tryck här och boka din plats på Tolvanloppets hemsida!

Hoppas vi ses! 

Strålande soligt KM!
2023-05-22 12:12

Årets upplaga av ute-KM blev ett av de varmaste och soligaste under senare år! Som brukligt arrangerades tävlingen på Spånga IP, och under dagen tävlades det i samtliga åldersklasser. För de flesta var det årets första tävling utomhus, trots detta presterades några verkliga toppresultat!

Drygt 150 aktiva var anmälda till KM, och de gjorde tillsammans cirka 500 starter. Flest deltagare hade de yngsta klasserna, där de aktiva med stor entusiasm tävlade i 60m, längd och vortex respektive höjd. Upp till 11-årsklasserna är alla vinnare och fick efter sista grenen kliva upp på prispallen för att ta emot medalj.

Ny säsong betyder att grenarna förändras för vissa. För 2009:orna var det tävlingspremiär på 80 meter, istället för 60, vilket självklart betydde personbästa i mängder - men därtill var Eliahs 10,21 den dittills näst bästa P14-tiden i Sverige. En annan topptid på 80 meter var 10,05 av Terence (P15). Nova (F14) persade på 80m med 10,90 och slog utepers i längd med 5,02m - både två resultaten var då de näst bästa i Sverige för F14. Även Norah (F16) persade och tog en andraplats på Sverigelistan med ett spjutkast på 33,09m.

Bland de äldre juniorerna stod Matilda för den starkast lysande prestationen i sommarsolen, när hon persade i höjd och flög över 170cm. Retfullt nog hoppades det samtidigt 171cm av en jämnårig i Danderyd, annars hade hoppet toppat listan bland alla F19 i Sverige! Bland alla ungdomar och juniorer ska det också uppmärksammas att Joachim, flitig tränare och därtill Matildas pappa, tog chansen att tävla i spjut och kula. På kommande KM vore det roligt att se fler tränare och föräldrar i seniorklassen!

Samtliga resultat finns på Easyrecord. För aktiva födda 2012 och senare publiceras inga resultatlistor, för dem finns istället individuella resultatkort. Tack vare Agneta, Eva, Jakob, Rafael, Renée och Tomas finns även en samling bilder från årets KM i ett nyskapat bildgalleri. Klicka in och titta! 

Allt inför KM på söndag
2023-05-11 12:00

Vi ses väl på KM på Spånga IP nu på söndag, 14 maj?

Nu är evenemangssidan för Ute-KM uppdaterad med både tidsprogram och PM för tävlande. Så det är bara att gå in, kika och planera dagen.

Brommas 12-åringar snabbast i Stockholm!
2023-04-25 22:55

Lördagen den 22 april var det premiär för årets upplaga av Stockholmskampen, tävlingsserien för friidrottare i 12- och 13-årsklasserna. Tillsammans med de sex andra klubbarna i Norrgruppen tävlade Bromma IF i Sollentunahallen. Samtidigt pågick en tävling för Södergruppen i Sätra friidrottshall, och efteråt sammanställdes resultaten för Stockholmskampen i dess helhet.

Ett 30-tal brommaiter deltog i den första deltävlingen, stämningen var god och många fina resultat presterades. Särskilt värd att nämna är Hanna Lörenskog som med 4,56 (personbästa) gjorde det längsta längdhoppet bland alla F12:or i hela Stockholmskampen. Hon bildade även stafettlag på 5x200m tillsammans med Estelle Gobitschek, Erik Sahlén Martin, Hanna Ekström och Siri Lindahl. Efter genomgång av resultaten visade det sig att deras tid 2:31,86 var snabbast av alla lag, efter att till en början angetts som placering 2! Ytterligare topp-3-placeringar bärgades av Hanna L (2:a F12 60m, 3:a F12 Kula) och Fritiof Wärn (2:a P13 60m, 2:a P13 Kula).

Stockholmskampen är en lagtävling där poäng ges både för deltagande och resultat. Tack vare den goda uppslutningen har Bromma IF hittills nästan full deltagarpoäng. Tillsammans med de fina resultaten ligger Brommas 12-åringar på en fin tredjeplats i sammandraget, efter Tureberg och Hammarby, och 13-åringarna på plats 6. Samtliga resultat från första deltävlingen finns på Easyrecord.

 

Stockholmskampen fortsätter nu med ytterligare tre deltävlingar under året, och även aktiva som inte var med i Sollentuna kan självklart hänga med på kommande tillfällen. Det är en lagtävling, men inte med uttagning till ett visst antal platser - utan alla som vill är med och tävlar! Nästa tillfälle blir på Hässelby IP onsdagen den 24 maj, då en kvällstävling i lite mindre format med Bromma IF och Hässelby SK. Anmälan öppnar snart!

Deltävling 3 och 4 anordnas efter sommarloveti. Datum, grenprogram etc finns på den särskilda sidan om Stockholmskampen.

 
Friidrottsskolan 2023
25 maj 2024
Bli funktionär!
STATISTIK & RESULTAT
Kontakta vårt kansli
Kläder, väskor och mer!
Följ oss även på:
VÅRA SAMARBETSPARTNERS