Stockholmskampen!
Stockholmskampen är ett initiativ som främjar gemenskap och glädje, i en trygg miljö, där de tävlande både får möjlighet att prestera och att testa på nya friidrottsgrenar.

Tävlingen är öppen för 12-13-åringar och genomförs i fyra olika deltävlingar, en inomhus och tre utomhus, med olika greninnehåll. Samtidigt som du samlar individuella poäng i en 7- eller 10-kampsmedalj kan du även samla poäng till ditt lag. I de olika deltävlingarna ingår friidrottens alla grenar inklusive stafetter. Eftersom både prestation och deltagande premieras, delas det ut medaljer för båda delarna.

Norrgrupp
Bromma IF, Danderyds SK, Hässelby SK, IFK Lidingö, Turebergs FK och Täby IS.

Södergrupp
Hammarby IF, Hanvikens SK, Hellas FK, Huddinge AIS och Mälarhöjdens IK.

Deltagande föreningar förväntas:

• Ställa upp med minst 10 funktionärer under varje deltävling
  • Ansvara för arrangörskapet för en deltävling tillsammans med en annan förening
  • Tillsammans med övriga föreningar arrangera finaltävlingarna
  • Delta med en representant på planerings- och informationsmöten
  • Låta ungdomarna träna de olika grenarna inför varje deltävling

Antal deltagare per gren
Fritt, men minst fem flickor respektive fem pojkar för fullt antal deltagarpoäng. Det är tillåtet för en deltagare att delta i samtliga grenar.

Poängberäkning
Poängen får man genom dels deltagarpoäng och dels resultatpoäng. Deltagarpoäng: 1 poäng per deltagare upp till max fem deltagare delas ut i varje gren (alltså max 5p för flickor och 5p för pojkar i varje gren). Gäller även stafett.

Resultatpoäng räknas sammanlagt på norr- och södertävlingarna
Poängen delas ut så att vinnande förening i varje gren får så många poäng som antalet deltagande föreningar.

Exempel 1: Vid tolv deltagande klubbar får bästa klubb 12p, tvåan 11p osv. Högst resultatpoäng får det lag som har högst sammanlagd placeringspoäng. Placeringspoäng utdelas till de fem högst placerade deltagarna från respektive förening.

Exempel 2: Vid tolv deltagande föreningar får 1:an i varje gren 60 placeringspoäng, 2:an får 59p osv… Ett lag som har fem deltagare och vinner grenen får alltså 17p, medan ett lag som har fem deltagare och kommer sist får 6p. Ett lag som inte har någon deltagare i en gren får 0p i grenen. Poängen från de fyra deltävlingarna kommer läggas ihop till en sammanlagd slutpoäng.

• Priser delas ut efter deltävling fyra.
  • Lagpriser
  • 1:an-3:an vinner en pokal.
  • Individuella priser
  • 10-kampspris för deltagande i minst 10 individuella grenar. 7-kampspris för deltagande i 7-9 individuella grenar.

Resultaten finns ute nu!