Bromma IF söker huvudtränare till våra juniorer - Tryck här för mer info!

Stockholmskampen!

Stockholmskampen är en lagtävling för distriktets friidrottsungdomar i åldrarna 12-13 år. Merparten av Stockholms friidrottsföreningar tävlar tillsammans och utmanar både sig själva och varandra. 2024 firar tävlingen 10-årsjubileum, och den har under åren både växt och utvecklats.

Tanken med tävlingen föddes ur en vision om att uppmuntra våra yngre aktiva till att våga prestera/tävla och prova på nya grenar. Som lag skapas en gemenskap och en trygg miljö där man gör det tillsammans med sina lagkamrater. Inte bara prestation utan också deltagande är viktigt i denna tävling!

Kampen består av fyra tävlingar; tre deltävlingar och en final där friidrottens alla grenar ingår
inklusive stafetter. De deltagande föreningarna hjälps åt med att arrangera tävlingarna.

Det delas ut poäng både för deltagande och prestation. Samtidigt som man tävlar om poäng till laget kan man samla till en individuell 7- eller 10-kampsmedalj. Man räknar då ihop antal grenar man deltagit i, sammanlagt, på de fyra tävlingarna.

Vi uppmuntrar till att alla aktiva ska vilja och våga delta i så många grenar som möjligt. Detta bidrar till såväl att stärka gemenskapen i laget/klubben som till den långsiktiga utvecklingen. Man får även möjlighet att lära känna ungdomar från andra föreningar. En annan stor fördel med tävlingen är att man naturligt får in teknikträningen i de grenar som ska genomföras inför respektive deltävling.

De klubbar som tävlar i Stockholmskampen 2024 är följande: Boo IF, Bromma IF, Danderyds SK, Duvbo IK, Hammarby IF, Hanvikens SK, Hellas FK, Huddinge AIS, Hässelby SK, IFK Lidingö, Mälarhöjdens IK, Sundbybergs SK, Turebergs FK och Täby IS.

Friidrottsskolan 2024
TOLVANLOPPET 25 maj 2024