SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bromma Idrottsförening
Det ska vara roligt med friidrott!

Stockholmskampen!

Välkommen till en tävling som genom gemenskap och glädje skapar en trygg miljö där man vågar prestera och prova på nya grenar. Det kommer att bli fyra roliga tävlingar med många spännande grenar. Samtidigt som du samlar poäng till laget samlar du också till en individuell 7- eller 10-kampsmedalj sammanlagt på de fyra deltävlingarna. Vi hoppas att alla aktiva vill delta i så många grenar som möjligt.

 

Stockholmskampen är en lagtävling för distriktets föreningar för åldrarna 12-13 år. Den genomförs i fyra deltävlingar där friidrottens alla grenar, inklusive stafetter, är representerade. Ett viktigt syfte med tävlingen är att uppmuntra till deltagande i många grenar, poäng delas därför ut för både för deltagande och prestation. Detta bidrar till såväl att stärka gemenskapen i gruppen/klubben som till den långsiktiga utvecklingen. Man får även möjlighet att lära känna ungdomar från andra föreningar.

 

En stor fördel med tävlingen är att man naturligt får in teknikträningen i de grenar som ska genomföras inför respektive deltävling. Under året kommer det också att genomföras gemensamma utbildningar inom olika aktuella grenar för både tränare/funktionärer.

 

De klubbar som 2023 ingår i Stockholmkampen är följande:
Boo IF, Bromma IF, Danderyds SK, Hammarby IF, Hanvikens SK, Hellas FK, Huddinge AIS, Hässelby SK, IFK Lidingö, Mälarhöjdens IK, Sundbybergs SK, Turebergs FK och Täby IS.

 

Under de tre första deltävlingarna kommer tävlingen genomföras uppdelad i en söder- respektive norrgrupp, där varje deltävling omfattar tre klubbar. I den fjärde deltävlingen (finalen) delas lagen in efter placering efter de tre första deltävlingarna. Resultaten från de fyra deltävlingarna räknas ihop till en sammanlagd tabell.

Norrgruppen består av:

Bromma, Danderyd/Lidingö/Sundbyberg, Hässelby, Tureberg och Täby

 

Södergruppen består av:

Boo/Hellas, Hammarby, Hanviken, Huddinge och Mälarhöjden

Mer information om tävlingarna finns på norrgruppens hemsida 

 

Deltagande föreningar förväntas: 

 • Ställa upp med minst 10 funktionärer under varje deltävling
 • Ansvara för arrangörskapet för en deltävling tillsammans med en annan förening
 • Tillsammans med övriga föreningar arrangera finaltävlingarna
 • Delta med en representant på planerings- och informationsmöten
 • Låta ungdomarna träna de olika grenarna inför varje deltävling
 • Ha minst två funktionärer som antingen redan kan eller annars utbildar sig i Easyrecord. 

Antal deltagare per gren
Fritt, men minst fem flickor respektive fem pojkar för fullt antal deltagarpoäng. Det är tillåtet för en deltagare att delta i samtliga grenar.

 

Poängberäkning
Poängen får man genom dels deltagarpoäng och dels resultatpoäng. Deltagarpoäng: 1 poäng per deltagare upp till max fem deltagare delas ut i varje gren (alltså max 5p för flickor och 5p för pojkar i varje gren). Gäller även stafett.

 

Resultatpoäng räknas sammanlagt på norr- och södertävlingarna
Poängen delas ut så att vinnande förening i varje gren får så många poäng som antalet deltagande föreningar.

 

Exempel 1: Vid tolv deltagande klubbar får bästa klubb 12p, tvåan 11p osv. Högst resultatpoäng får det lag som har högst sammanlagd placeringspoäng. Placeringspoäng utdelas till de fem högst placerade deltagarna från respektive förening.

 

Exempel 2: Vid tolv deltagande föreningar får 1:an i varje gren 60 placeringspoäng, 2:an får 59p osv… Ett lag som har fem deltagare och vinner grenen får alltså 17p, medan ett lag som har fem deltagare och kommer sist får 6p. Ett lag som inte har någon deltagare i en gren får 0p i grenen. Poängen från de fyra deltävlingarna kommer läggas ihop till en sammanlagd slutpoäng.

 

Priser

 • Priser delas ut efter deltävling fyra.
 • Lagpriser
 • 1:an-3:an vinner en pokal.
 • Individuella priser
 • 10-kampspris för deltagande i minst 10 individuella grenar. 7-kampspris för deltagande i 7-9 individuella grenar.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
KOMMANDE TÄVLINGAR
16 MARS 2024
25 maj 2024
Bli funktionär!
STATISTIK & RESULTAT
Kontakta vårt kansli
Kläder, väskor och mer!
Följ oss även på:
VÅRA SAMARBETSPARTNERS