Stockholmskampen!

Välkommen till en tävling som genom gemenskap och glädje skapar en trygg miljö där man
vågar prestera och prova på nya grenar. Det kommer att bli fyra roliga tävlingar med många
spännande grenar. Samtidigt som du samlar poäng till laget samlar du också till en individuell
7- eller 10-kampsmedalj sammanlagt på de fyra deltävlingarna. Vi hoppas att alla aktiva vill
delta i så många grenar som möjligt.

Stockholmskampen är en lagtävling för distriktets föreningar för åldrarna 12-13 år. Tävlingen genomförs i fyra deltävlingar där friidrottens alla grenar finns med inkl.
stafetter. I Stockholmskampen delas det ut poäng både för deltagande och prestation.

Tävlingen är en lagtävling med inriktning på att uppmuntra deltagande i många grenar. Detta
bidrar till såväl att stärka gemenskapen i gruppen/klubben som till den långsiktiga
utvecklingen. Man får även möjlighet att lära känna ungdomar från andra föreningar.

En stor fördel med tävlingen är att man naturligt får in teknikträningen i de grenar som ska
genomföras inför respektive deltävling. Under året kommer det också att genomföras
gemensamma utbildningar inom olika aktuella grenar för både tränare/funktionärer.

De klubbar som 2021 ingår i Stockholmkampen är följande:
Huddinge AIS, Hammarby IF, Täby IS, Hässelby SK, IFK Lidingö, Turebergs FK, Bromma IF, Hellas
FK, Danderyds SK, Mälarhöjdens IK och Hanvikens SK (endast PF13)

Under de tre första deltävlingarna kommer tävlingen genomföras uppdelad i en söderrespektive norrgrupp (2021 gäller inte detta utan vi kommer att coronaanpassa de tre första
tävlingarna). I den fjärde deltävlingen (finalen) delas lagen in efter placering efter de tre första
deltävlingarna. Resultaten från de fyra deltävlingarna räknas ihop till en sammanlagd tabell.

Norrgruppen består av: Bromma, Danderyd, Hässelby, Lidingö, Tureberg och Täby

Södergruppen består av: Hammarby, Hellas, Huddinge, Mälarhöjden och Hanviken

Deltagande föreningar förväntas:

• Ställa upp med minst 10 funktionärer under varje deltävling
  • Ansvara för arrangörskapet för en deltävling tillsammans med en annan förening
  • Tillsammans med övriga föreningar arrangera finaltävlingarna
  • Delta med en representant på planerings- och informationsmöten
  • Låta ungdomarna träna de olika grenarna inför varje deltävling
  • Ha minst två funktionärer som antingen redan kan eller annars utbildar sig i Easyrecord.

Antal deltagare per gren
Fritt, men minst fem flickor respektive fem pojkar för fullt antal deltagarpoäng. Det är tillåtet för en deltagare att delta i samtliga grenar.

Poängberäkning
Poängen får man genom dels deltagarpoäng och dels resultatpoäng. Deltagarpoäng: 1 poäng per deltagare upp till max fem deltagare delas ut i varje gren (alltså max 5p för flickor och 5p för pojkar i varje gren). Gäller även stafett.

Resultatpoäng räknas sammanlagt på norr- och södertävlingarna
Poängen delas ut så att vinnande förening i varje gren får så många poäng som antalet deltagande föreningar.

Exempel 1: Vid tolv deltagande klubbar får bästa klubb 12p, tvåan 11p osv. Högst resultatpoäng får det lag som har högst sammanlagd placeringspoäng. Placeringspoäng utdelas till de fem högst placerade deltagarna från respektive förening.

Exempel 2: Vid tolv deltagande föreningar får 1:an i varje gren 60 placeringspoäng, 2:an får 59p osv… Ett lag som har fem deltagare och vinner grenen får alltså 17p, medan ett lag som har fem deltagare och kommer sist får 6p. Ett lag som inte har någon deltagare i en gren får 0p i grenen. Poängen från de fyra deltävlingarna kommer läggas ihop till en sammanlagd slutpoäng.

• Priser delas ut efter deltävling fyra.
  • Lagpriser
  • 1:an-3:an vinner en pokal.
  • Individuella priser
  • 10-kampspris för deltagande i minst 10 individuella grenar. 7-kampspris för deltagande i 7-9 individuella grenar.

Friidrottskola på Höstlovet!
Tack för i år!