Klicka här för att anmäla dig till årets Friidrottsskola!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bromma Idrottsförening
Det ska vara roligt med friidrott!

Kraftmätningen, 6 juni och 2-3 september 2023

Kraftmätningen är Svensk Friidrotts satsning på laganda för friidrottare i tonåren.

Syftet med Kraftmätningen är att vara en attraktiv lagtävling som inspirerar fler ungdomar att friidrotta längre. Tävlingen har fokus på mångsidighet och genomförs utomhus (13-15-åringar) respektive inomhus (15-17-åringar).

Bromma IF ställer som regel upp med ett mixat lag i Kraftmätningen utomhus, vid stort intresse kan en klubb även delta med ytterligare lag! Ett mixat lag består av 6-16 ungdomar P/F15-13, varav minst tre och högst åtta av respektive kön. Högst en pojke och en flicka får vara P/F13.

Följande grenar ingår i Kraftmätningen utomhus:

* 800 m
* 80 m häck
* höjd
* längd
* kula
* spjut
* stafett 6x200 m (3 pojkar + 3 flickor)

Kraftmätningen inleds med en kvalomgång som genomförs på en dag under perioden maj-juli. De 16 bästa mixade lagen från kvalen runt om i Sverige möts sedan i finalen, som genomförs under en helg i månadsskiftet augusti/september. I finalen finns även klasser för flick- respektive pojklag.

 

Under 2023 deltar Bromma IF i kvaltävling på Hässelby IP, tisdagen den 6 juni. I samma kvaltävling deltar Hässelby SK, IFK Lidingö och Turebergs FK.

 

Tränarna för årskullarna 2008 och 2009 kommer att samordna klubbens deltagande, och svarar gärna på frågor om Kraftmätningen!

Finalen genomförs 2-3 september 2023 på Lidingövallen, undantaget den avslutande stafetten som genomförs som del av Finnkampen på Stockholms Stadion!

Mer information om Kraftmätningen finns här.

 
Friidrottsskolan 2023
25 maj 2024
Bli funktionär!
STATISTIK & RESULTAT
Kontakta vårt kansli
Kläder, väskor och mer!
Följ oss även på:
VÅRA SAMARBETSPARTNERS